15 MARTIE, ZIUA MONDIALĂ A DREPTURILOR CONSUMATORILOR

15 MARTIE, ZIUA MONDIALĂ A DREPTURILOR CONSUMATORILOR

Astăzi, 15 martie, este Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor, o ocazie anuală de solidaritate în rândul consumatorilor de pe tot pământul pentru promovarea și respectarea drepturilor fundamentale pe care le au.

Tema propusă în acest an de organizația Consumers Intenational este “Realizarea de piețe digitale mai echitabile”.

“Comerțul electronic a transformat modul în care oamenii fac cumpărături, oferind consumatorilor mai multe opțiuni decât oricând. Dar a generat, de asemenea, probleme globale pe care nu le putem rezolva decât împreună. În 2017, vânzările globale de comerț electronic au ajuns la 2,29 trilioane de dolari, dar aproape 70% dintre consumatori se tem că plățile lor digitale nu sunt sigure. Pentru Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor 2018, solicităm acces la internet corect și sigur pentru toți, acțiuni împotriva fraudelor și o mai bună protecție online a consumatorilor”, se arată pe site-ul organizației, www.consumersinternational.org.

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor a fost marcată pentru prima dată la 15 martie 1983 de către mișcarea consumatorilor “Consumers International” și de atunci a devenit o importantă ocazie de mobilizare a cetățenilor în privința cunoasterii și protejării drepturilor ce le revin în calitate de consumator.

Ultima modificare: 15.03.2018 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul MODERNIZARE UNITĂȚI DE ÎNVĂȚĂMÂNT – COLEGIUL NAȚIONAL ION MAIORESCU

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.